Älä googlaa omia mainostettavia avainsanoja: 5 syytä miksei tätä kannata tehdä ja pari parempaa vaihtoehtoa

Tänään tuli vastaan se tarpeeksi mones kerta, kun kirjoitin asiakkaalle, että älkää googlatko omia mainostettavia avainsanoja.

Kun Google Ads -kampanjat pärähtävät käyntiin, monella tulee polte käydä katsomassa miltä ne omat mainokset näyttää – ja näkyväthän ne varmasti.

Okei, vielä maininta itseasiassa tähän. Tiesithän, että vaikka googlaisitkin nähdäksesi, näkyykö mainos varmasti kaikilla valituilla avainsanoilla, et silti välttämättä näe mainoksia, vaikka käyttämäsi avainsana olisikin käytössä. Tämä saattaa johtua monestakin syystä, mutta ei mennä niihin nyt. Kannattaa varmistaa markkinoinnin kumppanilta, jos asia epäilyttää. Jos et luota vastaukseen, vaihda kumppania.

Miksi omia mainostettavia avainsanoja ei sitten kannata googlata?

Avaan tämän kysymyksen tarkemmin ja annan sinulle vinkit, joilla vältät sudenkuopat ja tehostat kampanjoidesi tuloksia.

1. Harhaanjohtavat tulokset

Kun haet omia avainsanojasi, Google räätälöi hakutulokset henkilökohtaisten tietojesi perusteella. Tämä tarkoittaa, että näet eri tulokset kuin potentiaaliset asiakkaasi. Hakuhistoria, sijainti ja selaustottumukset vaikuttavat kaikki hakutuloksiin, joten et saa objektiivista kuvaa mainostesi toimivuudesta.

2. Klikkauskustannusten nousu ja budjetin tuhlaaminen

Oman mainoksesi klikkaaminen nostaa kampanjan kustannuksia ilman todellista hyötyä. Jokainen klikkaus maksaa. Tämä hukkaa mainosbudjettisi ja vääristää kampanjan tehokkuutta. Klikit saattavat olla kalliitakin ja ne voivat syödä budjetistasi juuri sen verran, että menetät kauppoja mediabudjetin täyttymisen takia.

3. Mainosten näkyvyyden väheneminen

Toistuva omien avainsanojen googlaaminen ilman mainosten klikkaamista voi vaikuttaa negatiivisesti mainosten näkyvyyteen. Google saattaa pitää mainosta vähemmän relevanttina, mikä voi alentaa sen sijoitusta hakutuloksissa. Tämä heikentää kampanjan tuloksia pitkällä aikavälillä nostaen myös klikkihintoja.

4. Tulosten seurannan vaikeutuminen

Google Analytics ja muut seurantatyökalut keräävät tietoa käyttäjien vuorovaikutuksesta mainostesi kanssa. Omien mainosten klikkaaminen vääristää tätä dataa, mikä vaikeuttaa kampanjan optimointia ja todellisten tulosten arviointia. Voit toki rajata omia käyntejä pois IP-osoitteiden poissulkemisella.

5. Harhaanjohtavat klikkaukset

Kun useat työntekijät klikkaavat mainoksia, syntyy vääriä klikkauksia, jotka eivät johda konversioihin. Tämä vaikeuttaa mainoskampanjan suorituskyvyn optimointia ja voi jopa johtaa väärien johtopäätösten tekemiseen kampanjan tehokkuudesta. Tämä vaikuttaa myös tekoälyyn, joka kohdentaa mainoksiasi.

Vaihtoehtoiset tavat seurata mainosten tehokkuutta

Google Ads -tilin sisäinen seuranta

Käytä Google Ads -tilin sisäisiä työkaluja ja raportteja seurataksesi mainosten tehokkuutta. Näin saat tarkkaa tietoa ilman, että se vaikuttaa budjettiin tai hakutuloksiin.

Hakutermiraportit

Google Ads tarjoaa hakutermiraportteja, joista näet, mitä hakuja käyttäjät tekevät ja miten ne johtavat mainostesi näyttämiseen. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin, miten mainoksesi toimivat todellisissa hakutilanteissa.

Mainosten vastaavuusasetuuksista riippuen mainoksesi saattaa näkyä myös aiheeseen liittyvillä hauilla. Joskus sellaisilla, joita et haluaisi käyttää.

Mainosten esikatselutyökalu

Käytä Google Ads -tilin mainosten esikatselutyökalua nähdäksesi, miltä mainokset näyttävät hakutuloksissa ilman, että se vaikuttaa klikkauksiin tai budjettiin. Tämä työkalu antaa realistisen kuvan mainostesi näkyvyydestä.

Ulkopuoliset seurantatyökalut

Hyödynnä ulkopuolisia työkaluja, kuten Ahrefs, SEMrush tai Moz seurataksesi avainsanojen sijoituksia ja kilpailijoiden toimintaa. Näin voit saada kattavan kuvan markkinatilanteesta ja optimoida kampanjasi sen mukaan.

Yhteenveto

Hyödynnä ulkopuolisia työkaluja, kuten Ahrefs, SEMrush tai Moz seurataksesi avainsanojen sijoituksia ja kilpailijoiden toimintaa. Näin voit saada kattavan kuvan markkinatilanteesta ja optimoida kampanjasi sen mukaan.

Omien mainostettavien avainsanojen googlaaminen kannattaa jättää väliin. Näin vältät turhat kustannukset, harhaanjohtavat tulokset ja vääristyneen datan. Seuraamalla mainosten tehokkuutta Google Ads -tilin työkaluilla ja ulkopuolisilla seurantatyökaluilla, varmistat kampanjasi menestyksen ja maksimoit sijoituksesi tuoton.

Jos sinulla on mitään kysyttävää tai tarvitset apua mainoskampanjoidesi kanssa, ota rohkeasti yhteyttä. Sininen Härkä auttaa yritystänne löytymään paremmin verkosta, myymään enemmän ja kehittymään datan avulla.

Ps. Olemme saaneet asiakkaillemme Googlesta jopa yli 20x tuloksia sijoitettuun pääomaan nähden (ROAS), ja jo pienillä muutoksilla olemassa olevaan Google Ads -tiiliin saadaan usein jo paljon enemmän irti kokonaisbudjetista. Jos myynnin tekeminen Google-mainonnan avulla kiinnostaa, kannaa nykäistä hihasta. 🙂

Näytä