Työt

Torpanpiha

Kasvualustan – eli mullan – myyntiin erikoistunut Torpanpiha halusi kasvattaa kuluttajaliiketoimintaa merkittävästi sekä siirtää myynnin täyspainoisesti verkon puolelle. Ratkoimme haasteen asiakkaan kanssa luomalla Torpanpihalle uuden näyttävän brändi-ilmeen, asiakkaan ostopäätöstä helpottavat verkkosivut sekä -kaupan ja toteutimme sisältövetoisen digimarkkinointikampanjan.

Miten meillä meni? Katso vakuuttavat tulokset ja yhteistyön yksityiskohdat tältä sivulta!

Asiakas
Torpanpiha
Palvelut
Käyttöliittymäsuunnittelu
Orgaaninen ja maksettu some
Sisältömarkkinointi
Tekninen toteutus
Verkkosivujen suunnittelu ja toteutus
Investointiluokka
10 000 - 20 000 €
Vuosi
2021

Project Highlights

+129%
Konversioprosentin kasvu
0%
manuaalista käsittelyä tilauskäsittelyssä
  • 🔥 tunnettuus ja palveluiden löydettävyys ylös
  • 🔥 konversiot kasvuun ja myynti tehokkaamaksi
  • 🔥 asiakkaiden ostamisesta helpompaa

Tulokset

Onnistunut uudistusprojekti sai jatkoa myös digimarkkinoinnin yhteistyönä

Torpanpiha on ollut erittäin tyytyväinen projektin lopputuloksiin ja he kokivat saaneensa yhteistyöstä juuri sen, mitä lähtivätkin tavoittelemaan.

Kauppa käy nyt lähes 100% verkossa ja konversioaste on kasvanut huimat 129 %. Ennen mobiililaitteilla tehtyjen tilausten konvesrsioprosentti oli tasan 0% ja tänä päivänä noin 25% ostoista tehdään mobiililaitteilla ja luku kasvaa koko ajan.

Manuaalinen työ tilausten käsittelyssä on saatu kokonaan pois ja koko prosessi toimii täysin digitaalisesti.

Verkkosivuliikenne on kasvussa ja iloksemme olemme huomanneet, että Torpanpihan asiakkaat ovat oppineet ostamaan tuotetta verkosta. Kaikki siis toimii kuten pitääkin!

Tulevaisuudessa Torpanpihan tavoitteena on jatkokehittää verkkosivustoa ja verkkokauppaa, luoda entistä parempia sisältöjä ostajille, kasvattaa myyntiä ja parantaa käytettävyyttä sekä löydettävyyttä entisestään.

Näihin haasteisiin myös Härkälauma on valmis vastaamaan ja ennustamme yhteistyöllemme erinomaisia aikoja, sillä tällä hetkellä markkinointi- ja myyntikoneiston pohja on loistavassa kunnossa!

Toteutimme uudistukseen jälkeen Sinisen Härän kanssa sisältövetoisen markkinointikampanjan, jossa tarjosimme ostajillemme hyviä vinkkejä puutarhanhoitoon ja ohjasimme heidät ostoksille verkkokauppaamme. Sisällöt toimivat erinomaisesti, teimme kampanjan aikana kävijäennätyksen sivuillamme ja se konvertoitui myös kaupaksi erittäin hyvin. Aiomme jatkaa markkinointiyhteistyötä Sinisen Härän kanssa myös tästä eteenpäin.

Sanna Korpola-Hirsimäki
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Torpanpiha

Lähtötila ja tavoite

Uudelle kasvusuunnitelmalle toimiva toteutus

Torpanpihan tarina alkoi siitä, kun yrityksen emoyhtiö Tieluiska Oy tarvitsi omiin maanrakennushankkeisiin laadukasta multaa. Tätä ei kuitenkaan ollut saatavilla riittävän korkealla laadulla, joten oman tuotannon käynnistäminen oli ainoa järkevä vaihtoehto.

Oman tuotannon käynnistyttyä mullan myynti aloitettiin myös muille rakentajille sekä kuluttajille. Tänä päivänä Torpanpiha tuottaa neljän eduskuntatalollisen verran multaa joka vuosi ja yrityksestä on tullut erittäin merkittävä toimija erityisesti Etelä-Suomen alueella.

Torpanpiha loi kunnianhimoisen kasvusuunnitelman kuluttajakaupan kehittämiselle ja myynti haluttiin samalla siirtää verkkoon. Kasvutavoitteet nojasivat vahvasti digitaalisiin keinoihin ja verkkosivut olivat kaiken keskiössä.

 

Tavoitteet olivat selvät:

  1. tunnettuus ja palvelujen löydettävyys piti parantua selvästi,
  2. konversiot (ostot) tulisi saada jatkossa tehokkaammin kiinni ja
  3. asiakkaiden ostopäätöstä tulisi kyetä helpottamaan verkkosivustolla ja -kaupassa hyödyllisen sisällön ja ostoa helpottavien toiminnallisuuksien avulla

Mitä teimme

Elefantti syötiin palasina ja loimme kaiken aina brändi-ilmeestä verkkosivuihin ja – verkkokauppaan saakka

Yhteistyö käynnistyi syväluotaavalla workshopilla, jossa sukelsimme Torpanpihan brändin ytimeen ja tutkimme maailmaa Torpanpihan ostajien näkövinkkelistä. Lähdimme määrittämään brändi-ilmeen suuntaviivoja erilaisten osallistavien (ja jopa hauskojen) tehtävien ja harjoitusten kautta.

Tavoitteenamme oli ymmärtää Torpanpihan brändiä ja asiakkaita niin tarkasti kuin mahdollista, jotta osaisimme kommunikoida asiat sivustolla oikein.

Yhteisen workshopin jälkeen muodostimme ehdotuksemme Torpanpihan uudesta brändi- ilmeestä ja tiivistimme työmme tuotokset yksiin kansiin kattavaksi Brand Bookiksi.

Brand Bookin muodostaminen loi erinomaisen pohjan verkkosivujen sekä verkkokaupan rakentamiselle, sillä meillä oli selkeä ymmärrys, mitä koko verkkosivuston visuaalisuuden sekä designin pitäisi henkiä ja viestiä asiakkaiden suuntaan ja miksi.

Asiakkaan palveleminen, tiedon nopea löytyminen ja ostajan matkan helpottaminen kaiken suunnittelun ajurina

Verkkosivujen sekä verkkokaupan suunnittelussa keskityimme erityisesti tiedon nopeaan löydettävyyteen ja siihen, että ostajan ei tarvitse olla lainkaan yhteydessä myyntiin tehdäkseen ostopäätöksen.

Ratkoimme tiedonhaun haasteita:

  • luomalla sivustolle helppokäyttöisen laskurin, minkä avulla asiakas löytää tarpeeseensa sopivan tuotteen,
  • asensimme sivustolle chatbotin, mikä vastaa yleisimpiin kysymyksiin ja
  • teimme sivustosta niin helppokäyttöisen ja intuitiivisen kuin ikinä mahdollista.

Panostimme tuotteiden esittelyyn ja esitystapoihin erityisen paljon ja varmistimme myös sen, että ostajan matka ei tyssää missään kohdassa ja ostaminen onnistuu mahdollisimman kitkattomasti.

Verkkosivut rakensimme WordPressin ja WooCommercen päälle ja koodasimme customina muun muassa ostoa helpottavan laskurin.

Myönnän sen, että projektin alkuvaiheessa haimme suuntaviivoja ja kaikki ei mennyt aivan ykkösellä putkeen. Tämä työ selkeästi kannatti, sillä projektin tulokset ovat olleet juuri sitä, mitä halusimmekin! Olen erittäin tyytyväinen tuloksiin.

– Sanna Korpola-Hirsimäki, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Torpanpiha

Ennen uudistusta oletus oli, ettei kuorma-autolla toimitettavaa multaa kukaan osta verkosta. Halusimme poistaa omista prosesseistamme ylimääräiset yhteydenotot ja minimoida puhelinmyyntityön osuus. Samalla halusimme luoda asiakkaille helpon ja turvallisen tavan hankkia multaa. Onnistuimme tässä loistavasti, ja nyt kaikki kuluttajien ostotapahtumat ovat sähköisiä!

Sanna Korpola-Hirsimäki
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Torpanpiha
Tutustu Torpanpihan sivustoon

Lisää töitä