Blogi

Miltä tuntuu aloittaa uudessa työpaikassa etänä?

Miltä tuntuu aloittaa uudessa työpaikassa etänä

Hei, olen tuorein härkäläinen Emmi! Myönnettävä on, että vähintäänkin jännittää vaihtaa työpaikkaa tähän maailman aikaan. Tässä blogissa kerron tunnelmiani uuden työn aloittamisesta etänä sekä siitä, kuinka upeasti perehdytystäni on hoidettu ilman fyysistä läsnäoloa.

Aloitin digimarkkinointispesialistin työt Mainostoimisto Sinisellä Härällä maanantaina 30.3.2020. Elämme kaikki hyvin erikoisia aikoja, sillä korona jyllää maailmalla ja juuri ennen uuden työni aloittamista koko Uusimaa eristettiin muusta Suomesta.

Omasta korona-arjestani erikoisjännää tekee uusiin työkavereihin, asiakkaisiin, työtehtäviin ja työkulttuuriin tutustuminen etänä.

Työkulttuuri välittyy myös videolla

Ensimmäisen työpäiväni vietimme toimistolla yhdessä toimitusjohtajamme Nicon kanssa. Pidimme turvaväliä ja pesimme käsiä tämän tästä, mutta olihan se toimiston tyhjyys outoa. Olen tottunut avotoimiston rentoon puheensorinaan ja näppäinten rauhoittavaan naputukseen. Ennen tämän työn aloittamista olin työskennellyt kotikonttorilla jo useamman viikon, joten voi veljet, miten hyvältä tuntuikaan nyt pitkästä aikaa kuulla tuota naputusta ja aistia toisen henkilön läsnäolo samassa tilassa.  

Kotiin siirtymistä helpotti suuresti se, että sain toimistolta kotiin vietäväksi kaikki tarvittavat työvälineet erillistä näyttöä myöten. Kotitoimistoni muuttui kertaheitolla ihan kunnolliseksi työpisteeksi.

Sinisen Härän rekrytointiprosessiin kuuluu yhteinen lounashetki koko porukan kesken. Onnekseni olin siis tavannut kaikki mahtavat kollegani edes tuon yhden kerran. Millan kanssa törmäsimme myös kerran kotini lähellä olevassa koirapuistossa ja sekös vasta hauskaa olikin, sillä minullahan ei omaa koiraa edes ole.

Videoyhteydellä pidettyjen palavereiden äänet ja naamat olivat siis jo tuttuja, mikä on helpottanut valtavasti porukkaan sulautumista. Videokuva on muutenkin ollut isossa osassa perehdytystäni ja etenkin työkulttuuriin mukaan pääsemisessä. Olemme pitäneet videokonferenssina niin viikkopalaveria kuin kahvitaukoja, viikoittaisesta tietovisasta puhumattakaan!

Tartu tiukasti puhelimeen ja näppäile sitä Whatsappia

Esimieheni soittaa minulle usein, kysyy kuulumisia ja varmistaa, että minulla on tarpeeksi tekemistä. Tiiviin yhteydenpidon vuoksi pääsen aina heti kysymään, kun keksin jotain kysyttävää. Myös oma yhteydenottokynnykseni on laskenut, sillä nyt minun on soitettava tai laitettava viesti joka kerta, kun normaalisti huutelisin toimistolla viereisiin pöytiin, että kuinkas tämä homma nyt menikään.

Tässä vinkkini kaikille, jotka tekevät nyt etätöitä, oli työ sitten uusi tai vanha:

  1. Soita esimiehellesi tai kollegallesi, kun sinulla on asiaa. Kyllä se toinen osapuoli osaa olla vastaamatta ja soittaa sinulle takaisin, jos juuri silloin on huono hetki.
  2. Sovi porukan kesken, milloin pidätte yhteisiä kahvihetkiä Zoomissa, Teamsissa, Hangoutsissa tai muussa palvelussa. Laittakaa videot päälle, vaikka näyttäisitte omasta mielestänne suohirviöiltä, sillä kaverin kasvojen näkeminen on ihan eri asia kuin pelkkä kuuleminen. Järjestäkää afterit digibaarissa!
  3. Muista myös irtautua töistä näin kotona ollessa. Pidä taukoja, syö lounas eri pöydän ääressä kuin missä työskentelet, lähde töiden jälkeen ulos kävelylle kuuntelemaan podcastia (omat suosikkini Auta Antti ja Jäljillä) tai soita kaverille. Myös kaverit ilahtuvat niistä videopuheluista <3

Tässä kaikki tällä kertaa. Seuraa kanaviamme ja kuulet lisää niin minusta kuin muistakin mahtavista härkäläisistä ja palveluistamme!

Ps. Kiitos Siniselle Härälle tuhannesti upeista kukista, jotka lähetit toivat kesken työviikon jokaisen härkäläisen ovelle. Kollegani Milla sen parhaiten sanoi: Näinä aikoina olen todella kiitollinen, että minulla ylipäätään on töitä, mutta että saa vielä tällaista kohtelua!

Pysykää terveinä!

Jos pidit kirjoituksesta, kerro siitä muille!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Jos haluat lisää, tilaa uutiskirje!

Emmi

Emmi

Emmi on järjestelijänainen, somemarkkinoinnin kokenut moniosaaja ja teräväkynäinen sisällöntuottaja. Vapaa-aikaansa tanssien ja ristipistoillen viettävä projektipäällikkö saa voimaa metsäretkistä, hyvästä kieliopista, toimivista Excel-kaavoista ja täydellisen pitsapohjareseptin metsästyksestä.

Liity härkälaumaan

Haluamme ilmoittaa, että lähettämällä tämän lomakkeen, luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.