Blogi

36 herkullista vinkkiä tv-sarjojen, elokuvien ja podcastien nälkään

kuvan etualalla on kaukosäädin kädessä ja taustalla näkyy tv, josa auki suoratoistopalvelu

Työpäiviemme kohokohta on virtuaalinen kahvitauko, jonka ääreen keräydymme Teamsissa joka päivä klo 14. Näin etäaikaan jokainen kohtaaminen kollegan kanssa on tärkeä, ja taukoja ei tule kotona työskennellessä pidettyä ihan samalla tavalla kuin toimistolla. Tuo epävirallisen virallinen muistutus töiden tauottamisesta on siis enemmän kuin tervetullut!

Kahvitauoilla puheensorina ilahduttaa ja puheenaiheet liikkuvat usein elokuvien, tv-sarjojen, podcastien, kirjojen ja ruokareseptien ympärillä. Kokosimme tähän blogiin suosituksemme meidän uusista (ja vanhoista) katselu- ja kuuntelusuosituksista, ja myöhemmin kerromme varmasti myös valintamme kirjallisuuden ja viikonlopun menun saralta!

Content Specialist Anniina

Salapoliisiromaanien ja true crimen suurkuluttajana en nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin vinkata jollain tavalla rikoksiin liittyvästä viihteestä. Valinnan vaikeus sekoitti pään, mutta tässä pari suosikkia!

Tv-sarja: The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, Netflix
Netflixissä majaileva yhdeksänosainen sarja kertoo nimensä mukaisesti tositapahtumiin perustuen muotisuunnittelija Gianni Versacen murhasta, mutta myös tämän murhaajan elämästä. Kannattaa katsoa kiinnostavan juonen ja mielettömän päänäyttelijän takia!

Podcast: Maanantaimysteeri
Tosielämän rikoksia, mutta myös muita kiinnostavia ja mystisiäkin tapauksia ja tapahtumia kuunneltavaksi aina maanantaisin. Suosittelen erityisesti tämän suomalaisen podcastin selkeän kerrontatyylin ja vaihtelevien, välillä yllättävienkin, tapausvalintojen takia!

Project Manager Emmi

Olemme Anniinan kanssa toimistomme rikostarinaintoilijat, ja lähestulkoon ainoat podcastit joita kuuntelen, ovat juurikin true crime -podcasteja. Televisiosta katson enemmän otteessaan pitäviä tv-sarjoja, mutta etenkin viime aikoina olen yrittänyt ryhdistäytyä myös elokuvatarjonnan saralla.

Tv-sarja: Ratched, Netflix
Upean Yksi lensi yli käenpesän -elokuvan hoitaja Ratchediin perustuva psykologinen draamasarja. Sarah Paulson tekee upean nimiroolin ja 1940-luvun visuaalisuus puhuttaa. Ratchedin hahmon on kerrottu perustuvan oikeaan ihmiseen, jonka julmuutta on kuitenkin (onneksi vain) liioiteltu.

Elokuva: Wind River
Intensiivinen ja lopulta koskettava jännityselokuva eristäytyneestä intiaanireservaatista, nuoren naisen murhasta, valtarakenteista, selviytymisestä, luonnon ja ihmisen suhteesta, paremman huomisen odotuksesta ja paikalleen jäämisen ja pakoon juoksemisen välisestä tasapainosta.

Podcast: Joku tietää jotain
Kotimainen podcast mistäs muustakaan kuin true crimesta. Tapaukset kiertävät ympäri maailmaa ja jaksoihin on usein kerätty mielenkiintoista oheistietoa maiden tavoista ja kulttuurista. Kiinnostavia tapauksia, joista en ole ennen kuullut, vaikka useat suositut tc-podcastit olenkin jo läpi kolunnut. Sarja on myös loppuun asti hiottu, tässä podissa on ehdottomasti paras alkujingle ja loppujuonto!

Designer Anni

Elokuva: Wes Anderson – The Darjeeling Limited
Tässä voisi olla melkein mikä tahansa Wes Andersonin elokuva, ja mieluiten tässä olisi uusin, The French Dispatch, jonka piti saada ensi-iltansa huhtikuussa 2020. Korona tietysti muutti suunnitelmia ja emme vielä tiedä milloin saamme nauttia tästä. Sillä välin voi fiilistellä The Darjeeling Limitediä, josta paistaa niin Wes Andersonin trademarkattu visuaalinen tyyli kuin mielenkiintoinen dialogi.

Elokuva: Hayao Miyazaki – Monoke-hime
Tässäkin voisi olla mitä tahansa studio Ghibliltä, mutta visuaalisuutensa, rytminsä ja mielenkiintoisen naispääosan takia valitsin tämän. Uppodu Miyazakin maailmaan ja nauti erilaisesta tarinankerronnasta kuin mihin länsimaalaisina olemme tottuneet. Ei kannata odotella perinteistä draaman kaarta, vaan antaa tarinan viedä. Viimeisen päälle viilatut visut, äänimaailma ja hahmot. Aivan ihana.

Youtube-kanava: Nerdwriter1
Nerdwriterilla on erinomaisia videoesseitä niin popkulttuurista, musiikista, elokuvista, kirjallisuudesta kuin muusta taiteesta. Hallittu rytmi, hyvä käsikirjoitus, miellyttävä ääni ja mielenkiintoiset aiheet tekevät tästä kanavasta YouTuben videoesseiden creme de la cremen. Katso esimerkiksi Van Goghin The Night Cafe -video tai Nirvanan Polly-biisistä tehty essee.

WordPress Developer Netta

Olen itse ihan kauhuleffa- ja trillerifriikki, joskin kauhuleffoja on viime aikoina tullut vähän vähennettyä, kun etenkin syksyllä ja talvella lenkkeilen täällä maalla Sipoossa pimeillä metsäteillä. Mielikuvitus lähtee toisinaan turhan kovaa laukalle!

Elokuva: Good Liar
Tämä on elokuva, jossa mikään ei mennyt niin kuin aluksi ajattelin. Erityisesti tykkäsin tässä siitä, että katsoja saatiin pidettyä loppuun asti jännityksessä, eikä loppu ollut aavistettavissa liian aikaisin!

Tv-sarja: Good Girls, Netflix
Välillä turhauttavaakin, miten sarjan pääroolihahmot ajautuvat jakso jaksolta yhä syvemmälle ongelmiin, mutta samalla koukuttaa katsojan tai ainakin minut ihan täysillä. Tämä sarja myös herättää tunteita joka tunneskaalassa, mistä itse tykkään.

Office and Communications Coordinator Mona

Tv-sarja: Blown Away (Lasinpuhaltajien kisa), Netflix
Mielenkiintoinen taiteen muoto ja kisaohjelma. Kiva seurata, miten ihmiset ajattelevat ja näkevät asioita.

Tv-sarja: Terrace House, Netflix 
Kiva kurkkaus japanilaiseen kulttuuriin ja hömppään tosi-tv-maailmaan.

Elokuva: Menetetty maa
Tämä on klassikko ja minun lempielokuvani. Loistavat näyttelijät ja koko leffan visu (lavastus ja kameratyöskentely) on upeaa.

Dokumentti: Feels Good Man, Yle Areena 
Maailman kuuluisimman meemin tarina. Kannattaa katsoa loppuun asti, koska yllättää, kuinka pitkälle se menee. Kertoo aika hyvin internetin voimasta ja kuvien omistajuudesta. 

Dokumentti: Self Portrait, Yle Areena
Rankka aihe, mutta kauniisti kerrottu taiteilijuudesta ja ihmisen identiteetistä suhteessa sairauteen. 

Podcast: Tuplakääk
Rakastan käydä kävelyillä ja kuunnella samalla kaukaisia julkkisjuoruja supertähdistä. 

Podcast: Auta Antti
Kuten moni muukin, myös minä kuuntelen tätä jo toista kierrosta.

Marketing Coordinator Janni

Kuten noilla meidän kahvitauoillamme jo usein vitsaillaan, minä en kuulu elokuvien kuluttajiin. Mutta vaikka leffat eivät kuulu repertuaarini, kaikki minut tuntevat tietävät, että on olemassa yksi tv-ohjelma, jota seuraan vuodesta toiseen. Podcast-maailma on tällä hetkellä ehkä itselleni tutuin ja kulutetuin viihdemedian muoto. Tästä maailmasta on jo melkein haastava valita vain yksi lemppari, mutta viime aikoina olen huomannut odottavani tämän kyseisen podin uusia jaksoja.

Tv-sarja: Emmerdale
Taattua englantilaista draamaa. Kaikki tapahtumat sijoittuvat pieneen Emmerdalen kylään, ja juonen käänteet mukailevat arjen tilanteita, höystettynä käsikirjoittajan loistavilla oivalluksilla. Aivot narikkaan ja Emmerdale pyörimään. Taattu nollaus!

Podcast: Aki Linnanahde Talk Show
Lauantaisin ilmestyvä ja viikoittain vaihtuvan vieraan kanssa rehellistä keskustelua käyvä podcast. Vieraan mukana muokkautuvat keskustelut ovat aitoja ja jaksot ovat juuri sopivan mittaisia lauantain lenkille.

Chief Growth Officer & Partner Mikko

Tv-sarja: Salatut elämät, MTV3
Vaikka kollegat minulle nauravatkin, tämä pitää saada mukaan!

Tv-sarja: Sunnuntailounas, MTV3
Todella hyvä ja vähän turhankin hauska kotimainen sarja.

Tv-sarja: Breaking Bad, Netflix
Tämä on kaikkien aikojen kovin sarja, koska Walter White = ihana mies.

Tv-sarja: Sunderland ’Til I Die, Netflix
Haastan jokaisen katsomaan tämän sarjan, vaikka jalkapallo ei kiinnosta. Tässä on huippua draamaa.

Tv-sarja: Blacklist, Netflix
James Spader tekee aivan järkyttävän hyvän roolin Raymond Reddingtonina.

Junior WordPress Developer Tiia

Tv-sarja: Exit, Yle Areena
Tositapahtumiin perustuva sarja norjalaisista pörssimeklareista ja sijoittajista. Melkein jopa mahdotonta katsoa ilman että ahdistaa heidän ajatusmaailmansa ja vallankäyttönsä, naisten kohtelu ynnä muu. Mutta pakko silti katsoa, koska tosi mielenkiintoinen, vaikkakin erittäin järkyttävä samaan aikaan.

Tv-sarja: Fleabag, Amazon Prime
Feministinen, mustalla huumorilla höystetty brittisarja. Aivan loistavia oivalluksia elämästä ja mukaansatempaavaa kerrontaa. Tapahtumarikas, ja päähenkilö on ihanan räväkkä feministi.

Podcast: Vallattomia suhteita, Yle Areena
Mielenkiintoista ja kyseenalaistavaa pohdintaa parisuhdenormeista ja tabuista. Hyviä asiantuntijoita vieraina, podissa niin sanotusti räjäytetään nyky-yhteiskunnan vallitsevat normit ja kuullaan tositarinoita erilaisista parisuhteista.

Podcast: Mahadura & Özberkan, Yle Areena
Yhteiskunnan valtarakenteita ravisteleva podcast. Myöskin erittäin mielenkiintoisista, erilaisista aiheista keskusteleva ohjelma. Aiheina esimerkiksi rakenteellinen rasismi, feminismi, työpaikkakiusaaminen, politiikka, ystävyys, parisuhteet… kaikkea! Myös henkilökuvajaksoja.

SEM Specialist Miro

Tv-sarja: Better Call Saul, Netflix
Synkkä ja samaan aikaan hauska mustan huumorin värittämä Breaking Badin spinoff-sarja Saul Goodmanin alkuajoista. Netflixin ylivoimaisesti paras ja laadukkain sarja. Piste.

Tv-sarja: The Last Dance, Netflix
Urheilun ystäville täydellinen dokumentti Michael Jordanin ja Chicago Bullsin 90-luvun dynastiasta.

Tv-sarja: Gomorrah, HBO Nordic
Italialainen Napolin mafiasta kertova äärimmäisen realistinen tv-sarja.

Tv-sarja: Snowfall, HBO Nordic
Kuvaus 1980-luvun Los Angelesin crack-epidemian alkuajoista muutamasta eri näkökulmasta.

Tv-sarja: When they see us, Netflix
Kriitikoiden ylistämä tositapahtumiin pohjautuva tarina viidestä syyttömästä nuoresta miehestä eli ”Central Park Fivesta”, jotka tuomitaan vankeuteen. Ps. Ei kannata katsoa darrassa.

Art Director Atte

Tv-sarja: The Office (US-versio), HBO Nordic
Sarjassa seurataan amerikkalaisessa tuppukylässä toimivan toimistopaperia myyvän yrityksen arkea. Maailman paras komediasarja, piste.

Tv-sarja: Formula 1: Taistelu paalupaikasta, Netflix
Netflixin kuvausryhmälle on annettu ennennäkemätön pääsy F1-kulisseihin. Lopputuloksena on takuuvarmaa draamaa niin radalla, varikolla kuin neuvottelupöydissä. Vahva suositus, vaikkei formulakisat muuten kiinnostaisikaan.

Dokumenttisarja: Planet Earth II, BBC
Pysäyttävän upeasti kuvattu dokumenttisarja maapallomme eri elämänmuodoista.

Siinä kaikki tältä erää. Mukavia leffahetkiä, podcast-lenkkejä ja tv-sarja-maratoneja!

Jos haluat jatkossa saada tiedon näistä sekä muista artikkeleistamme heti ensimmäisten joukossa, ota meidät seurantaan Facebookissa, Instagramissa ja Linkedinissä!

Jos pidit kirjoituksesta, kerro siitä muille!

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Jos haluat lisää, tilaa uutiskirje!

Liity härkälaumaan

Haluamme ilmoittaa, että lähettämällä tämän lomakkeen, luovutat meille henkilötietojasi, joita säilytämme ja käsittelemme tietosuojaselosteen mukaisesti.

Moikka, lue myös meidän uusimmat artikkelit!